Brasil de mora , San Jose, Costa Rica Brasil De Mora ( San José, CR - 2825) Built

$2,470,000 USD

Coldwell Banker Vesta Group

Daveed Hollander Daveed Hollander 877-309-9238 (Office) 506-2787-0223 (Office) 506-8822-3939 (Cell) Request More Info

  • Type: Residential
  • Style: Single Story
  • Bedrooms: 4
  • Bathrooms: 5
  • Size: 8,633 sq. ft.
  • Lot Size: 0.61 acres
  • Year Built: 2013
  • MLS #: 2825

Description

2012 Rene Frank Award Winner for its Architecture and Design. This dashing, modern house has a unique floor plan designed, so to speak, like a peacock tail opening up in full splendor. As you walk into the house, past the vestibule, different “feathers” shoot out from the center in different directions, that is, left and right and towards the back, becoming a bedroom, a kitchen, a living room. There is a sense of continuity and interconnectivity.
Water, light, and stone mix in stunning surfaces and spaces. There are 3000 m2 of stone alone; several water mirrors, one of them being the swimming pool, and abundant light, both natural and Led illumination. The property has 2454 m2 and 802 m2 of construction. The house is well ventilated, at the same time that security has been well thought out.

Starting with the elegant façades, handsome stone slabs stand out as main architectural features all around the house. Except for the apparently seamless window panes, where mountains and trees are reflected casting interesting shadows and color hues, the house seems impenetrable. In the rear, the opaqueness of the stone is in sharp contrast with the transparency of the blue water in the adjacent pool. From the backyard, in the evening light, the house seems to float as the light hits the walls, projecting a metallic reflection. Blue hues cover walls in the garden providing an interesting view to one of the bedrooms.
Inside, an equally metallic grey surrounds you. Grey walls and floors are bathed by indirect light natural or otherwise. The light bounces off the walls and dark ceilings. Light is one of the main characters in this architectural theater. Sometimes it comes from below the floor in a rock garden; others, through narrow windows that run the length of the wall at the very top. It is all so dramatic and theatrical in a sober fashion. Huge glass panels integrate the outdoors to the indoors.

At the front is the three-car garage. A main access leads to a vestibule. Off to one side, by the entrance, a water mirror separates this area from the service area where we find the maid’s room, with its own bathroom, and behind it, the laundry area. Beyond the vestibule, a corridor is sort of the center of the house because, continuing with the peacock tail analogy, all feathers branch out from it, connecting everything. Grey stairs hug the walls and lead to different levels. It’s a multilevel house.

Attachments

Features

View

  • Valley

Lot Features

  • Clubhouse
  • Landscaped
  • Swimming Pool

Extra Features

  • Pets Allowed
P2#163915827
top
Information is deemed to be correct but not guaranteed.